Președintele brazilian Jair Bolsonaro l-a acuzat pe actorul Leonardo DiCaprio, cunoscut și pentru implicarea sa în acțiuni ecologiste, că ar fi finanțat incendierea deliberată a pădurii amazoniene, fiind parte a unei "campanii împotriva Braziliei", informează Mediafax, citand The Guardian.

HotNews.roFoto: Hotnews

Jair Bolsonaro - un politician populist, poreclit "Trump de la tropice", care a promis să expulzeze organizațiile neguvernamentale din Brazilia - a făcut aceste afirmații vineri, în fața susținătorilor săi: "Acest Leonardo DiCaprio este un tip tare, nu-i așa? Oferind bani pentru a incendierea Amazonului".

Acuzația - pentru care președintele Braziliei nu a oferit nicio dovadă - a fost precedată de o afirmație la fel de nefondată, rostită joi de liderul brazilian într-o transmisiune live pe Facebook. "Leonardo DiCaprio, la naiba, colaborezi la incendierea Amazonului", a afirmat Bolsonaro, acuzând actorul că face parte dintr-o "campanie (internațională) împotriva Braziliei".

Acuzațiile nefondate lansate de Bolsonaro se referă la arestarea a patru pompieri voluntari pe care poliția locală i-a acuzat - aparent fără dovezi - că ar fi iscat incendii în Pădurea amazoniană pentru a stimula eforturile de strângere de fonduri ale unei organizații internaționale.