Salvatorii au reușit să aducă la mal 227 de oi care se aflau pe vasul răsturnat duminică în Portul Midia. Dintre acestea, 108 oi au fost salvate doar miercuri de echipa ONG-ului Letea Wild Horses în colaborare cu pompierii.

Oi salvate in Portul MidiaFoto: Letea Wild Horses

”Am scos toate supraviețuitoarele din acel compartiment separat, în care armatorul dăduse o gaură la prânz, neexistând altă cale de acces.

În total, numărul oilor în viață și în siguranță, la această oră, este de 227. Circa 170 au fost salvate doar de când am venit noi, de colegii noștri și de pompieri, ieri și azi.

Deocamdată, nu mai știm să existe nici o oaie în viață pe navă și operațiunile vor fi sistate din cauza întunericului”, a scris pe pagina de Facebook ONG-ul.

ONG-ul spune va reveni joi dimineață pentru a se asigura că nu mai există încăperi de care nu se știe și care să poată fi accesate.

”În caz că mai descoperim vreuna, continuăm operațiunea și mâine”, a adăugat Letea Wild Horses.

Reamintim că o navă cu pavilion Palau s-a răsturnat, duminică, în Portul Midia. La bordul ei se aflau peste 14.000 de oi și un echipaj format din 22 de marinari. Toți membri echipajului au fost salvați și aduși teferi la mal.