Vânate în trecut până aproape de extincție, populația balenenlor cu cocoașă, aflată în apele dintre America de Sud și Antarctica, a crescut din nou, scrie Science News.

HotNews.roFoto: Hotnews

Aproximativ 25.000 de indivizi Megaptera novaeangliae trăiesc acum în partea vestică a Atlanticului de Sud. Acest număr reprezintă în jur de 93% din populația de dinainte de vânătoare.

"Sunt vești bune", a declarat María Vázquez, biolog la Universitatea Națională Autonomă a Mexicului din Mexico City, care nu a fost implicată în noua evaluare.

Această creștere ar putea fi parte a unui trend global în ceea ce privește balenele cu cocoașă. Din 14 populații cunoscute - 7 în emisfera sudică și 7 în cea nordică - 10 au arătat semne de recuperare, potrivit Administrației Naționale Oceanice și Atmosferice. Pentru acest studiu, cercetătorii au luat în calcul observațiile aeriene și a celor realizate de pe nave, precum și noi date istorice și genetice care au sugerat că populația a fost mai rezistentă și productivă decât se credea inițial.