Doi bărbați care au împușcat în 2012 un cerb şi patru căprioare, dintre care trei erau gestante, au fost condamnați de Curtea de Apel Suceava la 5 ani și, respectiv, 7 ani și două luni de închisoare, scrie Monitorul de Suceava.

cerbFoto: Captura video

Cei doi, Raul Gabriel Timiş şi Paul Sorin Danci, au fost declarați vinovați de „braconaj cinegetic” şi „nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor”. Raul Gabriel Timiş a primit o pedeapsă de 5 ani de închisoare, în timp ce Paul Sorin Danci 7 ani şi 2 luni de închisoare.

Sentința este definitivă.

Conform rechizitoriului de trimitere în judecată, „în baza unei înţelegeri prealabile, cei doi inculpaţi menţionaţi s-au deplasat din oraşul Borşa, cu auto marca Jeep, nr. ///, de culoare neagră, în zona fondului de vânătoare nr. 16 Valea Cârlibabei, aflat în gestiunea Ocolului Silvic Cârlibaba, pe raza comunei Breaza, judeţul Suceava, unde au comis acte de braconaj cinegetic constând în împuşcarea şi capturarea unui număr de cinci exemplare din specia cerb comun (patru femele şi un mascul)”.

Cele trei femele erau gestante şi urmau să fete în aproximativ două săptămâni.

Procurorii au stabilit că cei doi inculpaţi au deţinut şi folosit fără drept arme de vânătoare de tip carabină compatibile cel puţin cu calibrul 7 x 64. Prejudiciul stabilit în acest caz este de nu mai puţin de 60.000 de euro.

Citeşte mai mult pe Monitorul de Suceava