O masă de aer arctic se va instala în Europa săptămâna viitoare. Prognozele arată că aerul rece se va răspândi mai întâi în Europa de est și centrală, iar apoi și în vestul Europei, scrie severe-weather.eu. În România, temperaturile minime vor scădea treptat spre 1 grad în Moldova sau chiar 0 în Transilvania, Maramureș. Cele mai ridicate temperaturi vor fi în Dobrogea, 4-7 grade. De asemenea, în ultimele zile din octombrie se vor instala și ploile. La munte, între 27 și 3 noiembrie este prognozată lapoviță.

PloiFoto: AGERPRES

Frigul este așteptat să persiste în vestul, centrul și estul Europei mai multe zile.

În România, potrivit ANM, luni încă mai sunt așteptate temperaturi blânde, de 17-20 de grade în Maramureș, Transilvania, 16-22 în Moldova și Dobrogea, 18-23 în Crișana, 21-25 în Banat, 21-26 în Oltenia și 20-25 în Munteania, urmând ca de marți vremea să se schimbe.

Ploile vor cuprinde suprafețe din ce în ce mai extinse, iar la peste 1.800 m se vor transforma în lapoviță și ninsoare.

În Transilvania, minimele vor coborî spre o medie de 0 grade pe 30 octombrie. Temperaturile vor scădea, în Maramureș, spre 0 grade, în medie, pe parcursul intervalului 31 octombrie – 3 noiembrie.

În Moldova minimele vor coborî spre o medie de 1 grad pe 30 octombrie. În Muntenia și Oltenia, după 28 octombrie, media temperaturilor minime va atinge valori de 2...3 grade.

În Dobrogea va fi cel mai cald în intervalului 29 octombrie-3 noiembrie, când temperaturile minime se vor încadra între 4 și 7 grade, în medie.