webPR: ECOTIC își extinde operațiunile la Iași prin noul centru de colectare ECOTIC MOLDOVA

de     webPR.ro
Vineri, 25 octombrie 2019, 14:55 Actualitate | Mediu


Ecotic Moldova
Foto: ecotic
Asociația ECOTIC deschide la Iași un nou centru de colectare ce are menirea să informeze cetațenii despre colectarea și reciclarea corectă a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) și de deșeuri de baterii și acumulatori (DBA) și să ofere soluții eficiente de colectare.

România, în calitate de țară membră a Uniunii Europene, are obligația să atingă o țintă de colectare de 45% a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) până în anul 2020. În acest sens, ECOTIC continuă eforturile de conștientizare în rândul populației și în data de 25 octombrie 2019, a deschis porțile ECOTIC MOLDOVA, un nou centru zonal de colectare DEEE si DBA.

Vineri 25 octombrie 2019 la Centrul Municipal de Colectare Iași au fost invitați reprezentanii ai Primariei Municipiului Iasi, ai autoritatilor de mediu, ai Inspectorartului Scolar Judetean si ai unor unitati de invatamant din Iasi, ai partenerilor de colectare si reciclare, Salubris si Green WEEE, si ai comunitatii locale interesate de posibilitățile de a se debarasa corect de deșeurile electronice și de baterii.

ECOTIC MOLDOVA vine astfel mai aproape de cetatenii din zona Moldovei, punand la dispoziția acestora și a companiilor un centru de colectare pentru predarea in mod responsabil a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE-uri), becuri și lămpi și deșeuri de baterii și acumulatori (DBA). Totodată, ECOTIC MOLDOVA va organiza campanii de conștientizare și colectare DEEE și DBA, promovând astfel colectarea selectivă în rândul tinerilor și adulților deopotrivă.

Prezent la eveniment Radu Botez, Viceprimar, Primaria Municipiului Iasi a declarat: „Lansarea Ecotic Moldova este un nou prilej de a sublinia faptul că, Primăria Iași susține și încurajează orice demers de informare și conștientizare a cetățenilor privind importanța procesului de colectare selectivă, în acest caz, a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE) și a deseurilor de baterii si acumulatori portabili (DBA). Încă de la lansarea Centrului Municipal de Colectare Iași, din urmă cu 3 ani, demersurile dumneavoastră au susținut acțiunile autorităților locale ieșene, pentru a menține un mediu cât mai curat, aliniindu-ne, astfel, la cele mai exigente standarde internationale. Vă urăm bun venit în Municipiul Iași și succes în atingerea obiectivelor dumneavoastră!”

„Prin dechiderea ECOTIC Moldova dorim sa oferim locuitorilor din Iasi si zona Moldovei oportunitati noi de informare corecta si o gama de solutii eficiente de colectare separata a DEEE-urilor, inclusiv prin preluarea deseurilor electrice de la domiciliu, precum si posibilitati de implicare in proiecte de protectie a mediului”, a declarat Valentin Negoita, Presedinte ECOTIC.

Pentru mai multe detalii: www.ecotic.ro


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

581 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță
Prin „Queen’s Gambit” Netflix ne arată că geniile sunt banale până când ajung subiecte de serial

Cursă contra-cronometru pentru România să cheltuiască cele 30 de miliarde de euro din planul de redresare. Comisarul European pe Transporturi: „Ultimele plăți se pot face în 2026. După acel termen, lucrările trebuie finanțate din alte surse”

Trenuri de legendă și amintiri dintr-o epocă ce nu va mai reveni - Octavian Udriște: De locomotiva cu aburi trebuia să ai grijă ca de o ființă, avea mai mult suflet

VIDEO Drumul Expres DX12 Craiova - Pitești: Imagini din dronă cu tronsonul unde românii de la UMB lucrează în forță. „Deja pe 70 la sută se va ajunge în situația de a se putea turna asfalt”

​VIDEO. 25 de întrebări despre vaccinul anti-COVID-19 (3): Am 20 de ani și nu am fost niciodată bolnav, de ce ar trebui să mă vaccinez?

Povestea omului care a făcut prima fotografie acum aproape 200 de ani

Autostrada Sibiu - Pitești - Bătaie mare pe cel mai scump tronson licitat vreodată în România: 15 oferte depuse de la firme din Europa, Turcia și China / UPDATE: Care sunt constructorii

Lupta cu sistemul: Nicușor Dan a suspendat un funcționar care a dat aviz de defrișare pentru grădina unor case de pe Kiseleff, unde ar putea apărea blocuri de 4 etaje, și pe care primarul încearcă să o salveze de 10 ani

Investiții personale în criză. Andrei a investit de Black Friday, nu a cheltuit. N-are acasă un Turbion în miniatură, dar gândește pe termen lung

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by