O grădină zoologică din Paris a expus un nou organism misterios, miercuri, poreclit blob (Physarum polycephalum), o creatură galbenă unicelulară, care arată ca o ciupercă, dar se comportă ca un animal, scrie Reuters.

Physarum polycephalumFoto: Flickr

Cel mai nou exponat al Parcului Zoologic din Paris, care va fi accesibil publicului sâmbătă, nu are gură, stomac, ochi, însă poate depista hrana și o poate digera. De asemenea, blob are aproape 720 de sexe, se poate deplasa fără picioare sau aripi și se autoregenerează în două minute dacă este tăiat în jumătate.

"Blob este o ființă vie care aparține misterelor naturii", a declarat Bruno David, director al Muzeului de Istorie Națională, din cadrul căruia parcul face parte.

"Ne surprinde deoarece nu are creier, dar este capabil să invețe (...) și dacă unești doi blobi, cel care a învățat va transmite cunoașterea celuilalt", a adăugat David.

Blob a fost numit după un film horror SF din 1958, cu actorul Steve McQueen, în care o formă de viață extraterestră consumă totul din calea sa, într-un oraș din Pennsylvania.

"Știm sigur că nu este o plantă, dar nu suntem siguri dacă este un animal sau o ciupercă", a afirmat David. "Se comportă foarte ciudat pentru ceva care seamănă cu o ciupercă (...) are comportamentul unui animal, este capabil să învețe."