Pacific Gas și Electric Co. au anunțat luni că ar putea opri în mod preventiv alimentarea cu electricitate, săptămâna aceasta, în cea mai mare parte a Californiei de Nord - inclusiv în părți din aproape fiecare comitat din Bay Area - pentru a preveni declanșarea incendiilor provocate de posibilele scântei produse de linii de înaltă tensiune, pe vreme secetoasă și cu vânt puternic, scrie San Francisco Chronicle.

HotNews.roFoto: Hotnews

Oprirea alimentării, care vizează 29 din cele 58 de comitate ale statului, nu are precedent. Clienții din unele zone are putea pierde electricitatea miercuri dimineață, cel mai devreme, iar monitorizarea va continua joi.

Șapte din Nouă comitate din Bay Area - toate în afară de San Francisco și Marin - au primit avertizări în legătură cu potențiala întrerupere de curent, împreună cu Coasta de Nord, părțile nordice din Central Valley și Sierra de nord și centrală.

Compania a anunțat un eveniment meteorologic cu vânt puternic și grad scăzut de umiditate, care s-ar putea putea desfășura pe un teritoriu extins. PG&E nu a transmis încă o estimare a numărului de clienți afectați. O hartă pe site-ul PG&E arată cât de departe ar putea ajunge traseul blocării de electricitate.

Southern California Edison, care furnizează electricitate în aproape toată partea sudică a statului, a emis propriul avertisment luni, transmițând că ar putea opri curentul săptămâna aceasta și că aproximativ 12.000 de oameni vor fi afectati, în comitatele Kern, Inyo, Mono, Riverside și San Bernardino.

Cunoscutele vânturi Diablo, venite din nord-est, sunt așteptate să lovească săptămâna aceasta, iar Serviciul Național de Meteorologie a emis un ordin de monitorizare pentru posibile cazuri de incendii. Viteza vântului va fi în jur de 20-30 de mile pe oră și în munți cu rafale de cel puțin 55 de mile pe oră.