Mișcarea ecologistă Extinction Rebellion a stropit joi cu sânge fals ministerul britanic de Finanțe, cu ajutorul unui camion de pompieri, o acțiune spectaculoasă destinată să denunțe finanțarea unor proiecte dăunătoare mediului, scrie AFP.

Protest ecologist la LondraFoto: Captura YouTube

Militanții au explicat că au folosit furtunul unui campion de pompieri pentru a pulveriza 1.800 litri de sânge fals pe fațada clădirii.

La un moment dat, activiștilor le-a scăpat furtunul în mână, astfel încât lichidul colorat s-a împrăștiat pe strada din fața clădirii.

Aceștia au afișat un banner pe care scria "STOP FUNDING CLIMATE DEATH".

Acțiunea vizează să "sublinieze incoerența guvernului britanic care insistă asupra faptului că Regatul Unite este un vârf în lume în materie de luptă împotriva schimbărilor climatice și investește sume enorme în proiecte de explorare de combustibili fosili și puternic emițătoare de emisii de carbon", a afirmat Extinction Rebellion, într-un comunicat.

Mișcarea prevede numeroase acțiuni începând de luni în 60 de orașe din lume pentru a protesta împotriva lipsei de măsuri pentru protejarea mediului.