Circa 9.000 de persoane au fost evacuate în urma unui incendiu de vegetație "extrem de agresiv", care a devastat câteva mii de hectare în zona muntoasă a insulei Gran Canaria. Agenția Spațială Europeană (ESA) a publicat o fotografie color realizată cu un satelit din rețeaua Copernicus în care se vede amploarea incendiului.

Incendiu de vegetatie in Gran CanariaFoto: ESA - European Space Agency

Un incendiu de vegetație "extrem de agresiv", care a devastat câteva mii de hectare în zona muntoasă a insulei Gran Canaria, a forțat autoritățile să evacueze cel puțin 9.000 de persoane, informa luni Mediafax, citând agenția de știri Dpa.

Autoritățile locale au transmis că incendiul amenință o pădure de pini din Parcul Natural Tamadaba, o rezervație descrisă drept "plămânul" insulei.

Postul spaniol RTVE a relatat că au fost evacuați locuitorii din 50 de sate aflate la sud-vest de Las Palmas, capitala regiunii insulare.

Angel Victor Torres, președintele administrației regionale, a declarat că sute de pompieri se luptă cu acest incendiu "extrem de agresiv", iar vremea caniculară și umiditatea scăzută îngreunează eforturile de stingere a flăcărilor.

Antonio Morales, șeful administrației insulei Gran Canaria, a declarat presei locale că există suspiciuni că incendiul ar fi fost provocat intenționat. Autoritățile nu au prezentat încă dovezi în acest sens.

Incendiul s-a declanșat sâmbătă după-amiază în zona orașului Valleseco și a localității Tejeda, regiune afectată săptămâna trecută de un alt incendiu major de vegetație.