Etiopia a plantat peste 353 milioane de copaci în 12 ore luni, iar oficialii cred că este vorba despre un nou record mondial, scrie CNN.

PădureFoto: Flickr

Acțiunea a făcut parte dintr-o campanie mai amplă de reîmpădurire, numită "Moștenirea Verde", condusă de prim-ministrul Abiy Ahmed.

Milioane de cetățeni din Etiopia au fost invitați să facă parte din această provocare, iar în primele 6 ore fuseseră plantați deja în jur de 150 de milioane de copaci, potrivit unui mesaj postat pe Twitter de Ahmed.

"Suntem la jumătatea numărului propus", a transmis acesta, încurajând oamenii să se folosească de impuls în următoarele ore. După 12 ore, prim-ministrul a postat din nou pe Twitter, anunțând că Etiopia nu numai că a ajuns la țelul propus, ci chiar l-a întrecut.

353.633.660 semințe de copac au fost plantate, conform afirmațiilor ministrului pentru Inovație și Tehnologie, Getahun Mekuria.

Provocarea de luni presupunea plantarea a 200 milioane de coapci într-o zi.

În 2017, India a atins recordul mondial, când 1.5 milioane de voluntari au plantat 66 milioane de copaci în 12 ore.

Obiectivul Etiopiei pentru întregul sezon este și mai mare: campania națională de reîmpădurire are ca scop plantarea a 4 miliarde de copaci pe perioada sezonului ploios, în perioada mai-octombrie, potrivit lui Ahmed.