Populația de tigri a Indiei a crescut cu un procent de peste 30% în ultimii 4 ani, potrivit unui recensământ publicat azi, care oferă motive de speranță referitoare la specia considerată în pericol, scrie The Journal.

TigruFoto: Wikipedia

În urma recensământului au fost înregistrați 2.967 de tigri în sălbăticie, față de 2.226 de tigri numărați acum patru ani. Prim ministrul Narendra Modi a declarat această realizare una "istorică".

"Ne reafirmăm angajamentul față de protejarea tigrului", a afirmat Modi în Delhi, în timpul dezvăluirii celui mai recent raport de recensământ.

"Acum 15 ani, existau motive serioase de îngrijorare legate de declinul populației de tigri. A fost o mare provocare pentru noi, dar, cu determinare, ne-am atins țelul."

Recensământul este realizat o dată la patru ani.

În 1900, peste 100.000 de tigri ar fi populat planeta, însă numărul lor a scăzut, minimul istoric fiind de 3.200 de tigri la nivel global, în 2010. În acel an, India, împreună cu alte țări cu populații de tigri, a semnat un acord pentru a dubla numărul felinelor până în 2022.