Cu o temperatură de 40,5 grade Celsius măsurată în vestul Germaniei, recordul absolut de căldură înregistrat în ţară a fost depăşit miercuri, a anunţat serviciul meteorologic german (DWD), potrivit AFP.

canicula EuropaFoto: Captura Twitter

"Nou record de temperatură în Germania! Cu 40,5 grade Celsius, recordul precedent de 40,3 grade Celsius (Kitzingen, 5 iulie 2015) pentru întreaga Germanie a fost bătut astăzi la Geilenkirchen!", a scris DWD pe Twitter în cursul serii, potrivit Agerpres.

O temperatură de 38,9 grade Celsius a fost înregistrată miercuri la baza militară din Kleine-Brogel, în nord-estul Belgiei, un record istoric pentru Regat, a anunțat David Dehenauw, de la Institutul meteorologic regal (IRM), potrivit AFP.

Un record de căldură a fost înregistrat și în Olanda, cu 38,8 grade Celsius, cea mai mare temperatură înregistrată vreodată în țară, potrivit institutul meteorologic din această țară.

Stația de măsurare din Kleine-Brogel, sub autoritatea armatei belgiene, a înregistrat în mod regulat cele mai importante vârfuri de caniculă din Belgia. Tot aici s-au înregistrat 38,8 grade în vara lui 2018.

Temperatura de 38,9 grade Celsius înregistrată miercuri la începutul după-amiezii este "temperatura cea mai ridicată în Belgia de la începutul observațiilor, în 1833", a subliniat Dehenauw.

Recordul olandez de 38,8 grade Celsius, în jurul orei 15,00 (13,00 GMT), a fost înregistrat la Gilze-Rijen, în sudul țării. Precedentul record data din 1944, cu 38,6 grade.