În urma presiunilor publice legate de contribuția pe care o aduc la poluarea cu plastic, producătorii Coca-Cola și PepsiCo vor tăia legătura anul acesta cu o asociație de comerț care reprezintă industria plasticului, scrie CNBC.

Foto:

Cei doi giganți se alătură altor companii, precum cea a produselor casnice Clorox, a dispozitivelor medicale Becton Dickinson și cea de tehnologie Ecolab, care au încheiat deja parteneriatul cu Asociația Industriei de Plastic anul trecut.

Organizația, care reprezintă producători, face lobby pentru state pentru a nu fi implementată interdicția privind plasticul. Unele firme care au părăsit asociația în 2018 au menționat neînțelegerile pe care le-au avut cu grupul, referitor la legile legate de pungile de plastic.

"Ne-am retras anul acesta din cauza poziției pe care organizația o avea, care nu era în totalitate corespunzătoare cu angajamentele și scopurile noastre", a declarat un purtător de cuvânt Coca-Cola pentru CNBC.

Purtătorul de cuvânt PepsiCo a spus că firma a intrat în asociație inițial pentru informațiile legate de inovația materialelor, însă se va retrage la sfârșitul acestui an, "din moment ce nu participă la promovarea politicilor asociației".

Printre membrii asociației se numără și Walmart, Toyota și SC Johnson.

Anul trecut Greenpeace a dezvăluit că PepsiCO, Coca-Cola și Nestle produc cele mai mari cantități de deșeuri din plastic.