Cercetătorii descoperă o cale de a crea condiții pentru activitatea agricolă pe Marte
Mediul ostil de pe Marte a ridicat mereu obstacole pentru oamenii de știință, însă ei cred că au descoperit o soluție la această problemă, care presupune utilizarea unor pături de material care poate transforma suprafața rece și aridă în zone care pot susține activitatea agricolă.
Păturile din aerogel produc un efect asemănător cu cel de seră, prin care energia solară este captată pe pământ de CO2 și de alte gaze. Poziționate în locațiile potrivite, acestea ar putea topi destul din gheața subterană astfel încât plantele să poată fi ținute în viață.
Robin Wordsworth, care a lucrat la aceste pături în cadrul Universității Harvard a afirmat: "Dacă vrem să creăm un habitat durabil pe o altă planetă utilizând tehnologia din prezent, această abordare ar putea fi foarte utilă. Este complet scalabil, așa că zonele acoperite ar putea varia de la câțiva metri pătrați la regiuni întinse ale planetei."
Dacă oamenii vor decide să se îndrepte spre alte planete, așa cum Stephen Hawking a spus că este necesar, creșterea alimentelor este o chestiune care va trebui rezolvată. Cu toate acestea, obstacolele sunt mai mari de atât, incluzând radiațiile, substanțele posibil toxice din sol și condițiile de atmosferă. Foliile de aerogel nu rezolvă toate problemele, însă ar putea fi utilizare pentru a construi oaze fertile pe planete pustii, unde plantele ar putea prinde rădăcini.
Cercetătorii de la NASA și de la Universitatea din Edinburgh au ajuns la concluzia că aceste folii ar trebui să aibă o grosime de 2-3 cm pentru a putea bloca razele UV, a permite luminii să ajungă la plante și pentru a capta destulă căldură. Păturile ar putea fi așezate direct pe sol pentru a crește alge și plante acvatice, sau ar putea fi suspendate, pentru a oferi spațiu plantelor terestre să crească sub ele.

EXCLUSIV Câți bani pentru investiții au primit în ultimii 10 ani spitalele-vedetă ale pandemiei. Care a fost cel mai "răsfățat" spital din prima linie
Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
Profesorul Radu Gologan, după prima etapă a Olimpiadei de Matematică, organizată online: „Am descoperit uluiți extrem de multe fraude. Părinți care contestă corupția din România își impun copiii prin corupție”
INTERVIU Paun Rohovei, însărcinatul cu afaceri al Ucrainei: Rusia a pregătit infrastructura militară din Crimeea pentru desfășurarea armelor nucleare / Obiectivul Moscovei - transformarea Crimeii într-un „portavion de nescufundat”
„Recensământul bugetarilor”. Liviu Mălureanu, președinte ANFP: Prin proiectul bugetar vrem să mapăm toți bugetarii, câți sunt, ce salariu au și ce fac / Concursuri naționale pentru posturile din administrație INTERVIU