Proiectul Jurnalism eco pentru un mediu curat continuă și în 2019, aducând in atenția publicului larg cele mai importante ințiative de protecția a mediului și utilizarea eficientă a resurselor naturale. ECOTIC și Centrul pentru Jurnalism Independent anunță lansarea, pe 25 iunie, a proiectului Jurnalism eco pentru un mediu curat, aflat la cea de-a doua ediție. Scopul proiectului de a promova modele de urmat în domeniul protecției mediului înconjurător și conservării resurselor planetei aduce în atenția publicului exemple pozitive dar care deseori au fost trecute cu vederea de către presă.

Jurnalism eco pentru un mediu curatFoto: ecotic

"Lansăm a doua ediție a concursului "Jurnalism eco pentru un mediu curat" din dorința de a stimula interesul mass- media față de problematica complexa a mediului înconjurator in România. Avem convingerea că popularizarea bunelor practici, puțin cunoscute publicului, poate contribui la dezvoltarea creativitatii comunitatilor locale si la multiplicarea initiativelor si proiectelor de protectie a mediului", declară Valentin Negoiță, președinte ECOTIC.

Astfel, invităm jurnaliștii, studenții la jurnalism, bloggeri și vloggerii să transmită materiale video și materiale scrise însoțite de fotografii relevante, care au fost deja publicate (indiferent de platformă), pe adresa jurnalism@ecotic.ro. Subiectele vizează exemple pozitive dezvoltate de companii, instituții de învățământ, ONG-uri, instituții publice sau comunități locale, precum plantări, ecologizări, biodiversitate, turism ecologic, proiecte de colectare de deșeuri reciclabile, inițiative de prevenire a risipei si de conservare a resurselor naturale.

Cele mai bune și originale 10 materiale – respectiv, 5 materiale video și 5 materiale scrise - alese de un juriu format din experți în protecția mediului și jurnaliști vor fi prezentate pe pagina de Facebook și pe website-ul ECOTIC. Câștigătorii vor fi aleși prin votul publicului.

Concursul se va derula conform următorului program:

ETAPA I – 25 iunie – 24 noiembrie 2019 – perioada de transmitere materiale video/ scrise;

ETAPA II – 25 – 28 noiembrie 2019 – perioada de prejurizare;

ETAPA III - 28 noiembrie – 10 decembrie 2019 – votarea materialelor câștigătoare pe pagina de Facebook ECOTIC

ECOTIC va acorda două premii, câte un premiu pentru fiecare categorie: un aparat foto pentru categoria material video și un laptop pentru categoria material scris.

Premierea va avea loc în cadrul Galei Premiilor pentru un Mediu Curat ediția a XI-a.

Concursul "Jurnalism eco pentru un mediu curat" se înscrie în activitățile de conștientizare desfășurate de Ecotic de- a lungul timpului și adresate publicului de toate vârstele și are drept scop, pe termen lung, crearea unei rețele de jurnaliști de mediu animați de valorile ecologiste.

Pentru mai multe informații și pentru a consulta regulamentul concursului vă rugăm accesați www.ecotic.ro