Sute de activiști pentru mediu au renunțat la protestul de duminică, ținut în una dintre cele mai mari mine deschise din Germania, după mai multe ciocniri violente cu forțele de ordine, scrie Times of India.

HotNews.roFoto: Hotnews

Mina de cărbune Garzweiler a devenit, de vineri, ținta unor proteste a grupurilor pentru mediu, din regiunea Renania, când 40.000 de studenți au ieșit în stradă pentru a solicita guvernului acțiuni mai ample legate de schimbările climatice, în orașul apropiat, Aachen.

Protestul a început vineri, la câteva ore după ce liderii Uniunii Europene nu au reușit să ajungă, în cadrul unui summit, la un acord legat de planul de a transforma UE într-un teritoriu carbon zero până în 2050. Sâmbătă, protestatarii au blocat căile ferate utilizate pentru transportul de cărbune, iar unii au intrat în mină. Poliția a anunțat că 8 ofițeri au fost răniți în timpul altercațiilor cu protestatarii.

Agenția de presă Dpa a raportat că activiștii susțin că poliția a refuzat să le ofere apă sau mâncare celor reținuți temporar. Poliția a negat acuzațiile.

Duminică, poliția din Aachen a anunțat că firma RWE a depus o plângere penală împotriva protestatarilor care s-au legat de șine. Compania a fost nevoită să își suspende activitatea timp de 3 zile.