Meteorologii au emis o nouă prognoză specială pentru Capitală, valabilă de sâmbătă până marți, la ora 23:00, interval în care vremea va fi frumoasă, cu indice de temperatură-umezeală ridicat. Luni și marți sunt așteptate averse, relatează Mediafax.

Caldura mare in BucurestiFoto: Hotnews

Administrația Națională de Meteorologie anunță că sâmbătă vremea se va menține călduroasă, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza și seara, când vor fi condiții pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 32 de grade, iar cea minimă va fi de 17…19 grade, informează meteorologii.

În cursul zilei de duminică, vremea călduroasă va persista, disconfortul termic se va menține ridicat, iar indicele temperatură-umezeală va mai atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

„Cerul va fi variabil, iar cu o probabilitate mai mare spre seară și noaptea, vor fi perioade în care temporar înnorările vor fi accentuate și se vor semnala averse și frecvente descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor. Temperatura maximă va fi de 32...33 de grade, iar cea minimă de 18...20 de grade”, se arată în informarea ANM.

În zilele de luni și marți, vremea va fi în general instabilă, dar și călduroasă în orele amiezii, când disconfortul termic va fi ridicat. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, mai ales pe parcursul după-amiezelor, când vor fi perioade cu averse, ce vor putea avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot lua aspect de vijelie.

Temperatura maximă va fi de 30...33 de grade.