Candidatul nominalizat de președintele american Trump pentru poziția de ambasador ONU s-a îndepărtat de viziunea acestuia legată de schimbarea climatică, declarând că este o problemă care "ridică riscuri reale", scrie BBC News.

incalzirea globalaFoto: Hotnews

Kelly Craft a spus legislatorilor în cadrul audierii de confirmare că "susține acțiunile țărilor legate de soluționarea problemelor cauzate de schimbarea climatică". În trecut, aceasta a susținut că este de acord cu "ambele tabere" din dezbaterea legată de schimbarea climatică.

Trump a afirmat înainte că schimbarea climatică este o "farsă" și a pus la îndoială consensul oamenilor de știință legat de această chestiune. La începutul lunii, președintele a spus că schimbarea climatică "merge în ambele sensuri" și a dat vina pe celelalte națiuni pentru înrăutățirea calității aerului și a apei. În 2017, a retras SUA din pactul de la Paris, argumentând că înțelegerea era dezavantajoasă pentru lucrătorii americani.

Craft, care este momentan ambasador în Canada, a oferit o opinie similară în 2017, spunând că "în ambele tabere sunt oameni de știință care au dreptate". Însă și-a schimbat punctul de vedere miercuri, spunând comitetului pentru Relații Internaționale din Senat că "comportamentul uman a contribuit la schimbarea climatului".

"Să nu se înțeleagă greșit: Tratez această chestiune foarte serios."

De asemenea, a recunoscut că combustilii fosili au avut un rol în crearea acestei probleme. Cu toate acestea, Craft susține în continuare decizia lui Trump de a nu face parte din acordul de la Paris, afirmând că: "SUA nu trebuie să ia parte la înțelegere pentru a ocupa o poziție de lider".