Meteorologii au emis, miercuri, o prognoză specială pentru Capitală și au anunțat ploi torențiale, descărcări electrice și vijelii valabile începând cu ziua de joi, informează ANM, scrie Mediafax.

Avertizare de ploiFoto: pixabay.com

În ziua de miercuri, vremea va fi caldă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare seara și noaptea, dar probabilitatea de averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului va fi redusă. Temperatura maximă va fi 29-30 de grade, iar cea minimă de 14-15 grade, anunță Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Potrivit meteorologilor, vremea va deveni instabilă începând de joi.

„Cerul va avea înnorări temporar accentuate după-amiaza și noaptea când vor fi averse, ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie și posibil grindină. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 29 de grade, iar ca minimă va fi de 15...16 grade”, informează ANM.

De asemenea, vineri, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie și posibil grindină.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 24 de grade, iar cea minimă va fi de 14-15 grade, mai anunță meteorologii.