Un panda a cărui blană este complet albă și care este considerat un specimen extrem de rar a fost văzut în sălbăticie în China, scrie BBC.

PandaFoto: Max Pixel

Animalul suferă de albinism, o anomalie congenitală care se manifestă prin lipsa de pigmenți în celulele inferioare ale pielii. Această anomalie face ca animalele să fie mai vulnerabile în fața prădătorilor pentru că pot fi văzute de la distanță și nu se pot apăra atât de bine din cauza vederii mai slabe.

Prima fotografie a ursului a fost făcută cu ajutorul unui aparat de fotografiat cu infraroșu care a surprins animalul în rezervația naturală Wolong din provincia Sichuan din sud-vestul Chinei.

Duan Zhaogang, un oficial al rezervației, a declarat că are în plan să fixeze „mai multe camere cu infraroșu în pădure pentru a observa creșterea ursului".

Cercetătorii vor monitoriza, de asemenea și interiorul rezervației naturale pentru a vedea dacă ursul albinos va interacționa „cu populația panda gigantică din zonele înconjurătoare", a mai spus Zhaogang.

Li Sheng, un cercetător de la Univeristatea Peking din orașul Beijin a declarat pentru CNN că nu a mai fost descoperit niciodată până acum un astfel de exemplar în libertate. Tot Sheng a spus că ursul are probabil între unul și doi ani.

„Ursul panda părea puternic având pașii fermi, semn că această mutație genetică (albinism) nu i-a afectat viața”, a completat Sheng.