Meteorologii au emis sâmbătă o informare de manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabilă de la ora 13.00 până la ora 23.00. Astfel, ploi cu caracter torențial, descărcări electrice vor avea loc în special în regiunile estice și sud-estice, precum și în zonele montane și submontane. O prognoză specială pentru București arată că probabilitatea de apariție a acestor fenomene va fi mai ridicată între orele 16.00 și 19.00.

furtunaFoto: Hotnews

”În intervalul orar 13.00 - 23.00, vor fi perioade cu averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. Astfel de fenomene se vor semnala în special în regiunile estice și sud-estice, precum și în zonele montane și submontane. Cantitățile de apă vor depăși 15...25 l/mp și pe arii restrânse 35...45 l/mp”, a informat ANM.

Anterior, meteorologii au emis o prognoză specială pentru Bucureşti, în vigoare în același interval orar ca cel de mai sus, ce vizează ploi, descărcări electrice și vânt, potrivit Mediafax. Temperaturile se vor încadra între 12 și 24 de grade.

Cantitatea de apă este estimată la 3 - 8 l/mp, izolat posibil 10 - 15 l/mp.

De asemenea, prognoza vizează descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, cu rafale de peste 30 - 40km/h.

Probabilitatea de apariție a acestor fenomene va fi mai ridicată între orele 16.00 și 19.00.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 24 de grade, iar cea minimă va fi de 12...14 grade.