​​Asociația ECOTIC, în parteneriat cu Universitatea din București, Universitatea Politehnică București și Universitatea Ecologică București dau startul, pe 20 mai, unei noi campanii dedicată studenților interesați de protecția mediului. Proiectul Studenți pentru un Mediu Curat se adresează studenților din cele trei instituții de învățământ superior, interesați de problematica protecției mediului sau dornici să se implice în acțiuni de colectare selectivă și ecologizare.

Studenții se implică pentru un mediu curatFoto: ecotic

Astfel, în perioada 20 - 24 mai, aceștia sunt invitați să se înscrie în concursul de protecție a mediului pe website-ul educatie.ecotic.ro. Concursul are atât o componentă teoretică – înscrierea unui proiect axat pe protecția mediului de către echipe formate din maxim 3 studenți– cât și una practică – colectarea de deșeuri de echipamente electrice și electronice (DEEE-uri).

Concursul se va derula conform următorului program:

ETAPA I – 20 – 24 mai 2019 – perioada de inscriere a proiectelor si de colectarea a DEEE-urilor;

ETAPA II – 27 – 31 mai 2019 – perioada de jurizare;

ETAPA III – 3 – 7 iunie 2019 – premierea câștigătorilor

Primele 3 echipe din fiecare universitate care vor obține cel mai mare punctaj vor fi premiate de către ECOTIC cu premii atractive constând în kit-uri de echipamente electronice.

"Ne adresăm generației tinere, cea pe care ne bazăm pentru a proteja mediul în viitor și a utiliza în mod eficient resursele naturale și încercăm, prin intermediul acestui proiect, să contribuim la conștientizarea importanței colectării separate a deșeurilor de echipamente electrice și electronice, ca un pas necesar pentru protecția mediului", ne-a declarat Valentin Negoiță, președinte ECOTIC.

Pentru mai multe detalii: www.ecotic.ro și educație.ecotic.ro