Meteorologii anunță vreme în general frumoasă în următoarele zile, cu ploi trecătoare. Pentru ziua de luni sunt anunțate temperaturi maxime de peste 25 de grade celsius urmând ca, de marți, ploile să-și facă simțită prezența, existând posibilitatea emiterii unui cod galben, relatează Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Pe parcursul weekendului, vremea rămâne în general frumoasă, cu ploi trecătoare și temperaturi care pot depăși izolat maxima de 25 de grade Celsius. Vremea se va menține frumoasă și în prima zi a săptămânii viitoare urmând, ca de marți, temperaturile să scadă treptat iar precipitațiile să revină.

"Vreme în ameliorare weekendul acesta, mâine (duminică, n.r.) chiar o zi cu temperaturi în creștere, între 17 și 25 - chiar 26 de grade în partea de sud-vest a țării. Vor fi 23-24 de grade și în București, temperatură normală pentru această dată. Precipitații doar izolat în sud-vestul țării și după-amiază pe la munte, slabe cantitativ, ploi de scurtă durată. Luni rămâne încă vreme destul de bună, din punct de vedere al precipitațiilor și al regimului termic, cam același ecart de temperatură, iar din noaptea de luni spre marți până spre finele săptămânii - ploi în extindere, instabilitate atmosferică accentuată și o ușoară scădere a temperaturilor, ecartul termic cam între 16 - 24 de grade la scara întregii țări", a declarat pentru agenția de presă, meteorologul de serviciu din cadrul ANM.

Începând de marți, precipitațiile vor cuprinde cea mai mare parte a țării și nu sunt excluse episoade de ploi cu caracter torențial care vor impune emiterea unor coduri de avertizare.

"De marți, cu alte cuvinte, se întorc ploile. Vor cuprinde toate zonele țării, izolat vor fi și cantități mai însemnate și o ameliorare se întrevede abia spre sfârșitul săptămânii. Vor exista cantități mari de precipitații într-un timp foarte scurt, vor putea fi anunțate avertizări cu cod galben. Portocaliu nu se întrevede, dar asta nu înseamnă că în două zile materialele nu pot indica și cantități mari mari", a mai declarat meteorologul de serviciu.

În Capitală, vremea se menține frumoasă, cerul parțial noros, cu intensificări ușoare ale vântului și condiții de ploaie trecătoare.

"În București există posibilitatea unei averse diseară (sâmbătă, n.r.), temperatura zilei de azi în jurul a 20 de grade, iar mâine, fără precipitații, un cer variabil, 23 de grade la prânz iar minima în jur de 10, normal pentru această perioadă", a declarat reprezentantul ANM.