Gradele vor urca treptat în termometre în următoarele trei zile, dar nu scăpăm nici de ploi. În primele zile ale săptămânii vitoare, vremea va fi instabilă, astfel că vor fi intervale în care temporar va ploua. Maximele vor ajunge până la 23 de grade, transmite ANM, potrivit Mediafax.

Ploaie cu soare - CurcubeuFoto: USER UPLOADED

Începutul de săptămână debutează cu înnorări și, temporar, cu ploi în regiunile de nord-vest, centru și sud-vest.

„Săptămâna viitoare, cel puțin în primele zile ale săptămânii vitoare, vremea va fi, în general, instabilă, astfel că vor fi intervale în care temporar va ploua. Concret, începutul de săptămână debutează cu înnorări și, temporar, cu ploi. Ziua, în partea de nord-vest și centru, și pe arii restrânse în rest, iar noaptea, local, în partea de vest, sud-vest și în centru”, a declarat, pentru MEDIAFAX, meteorologul de serviciu al Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Oana Catrina.

În ceea ce privește vremea la munte, aici sunt așteptate precipitații mixte și predominant ninsori, dar numai la altitudini mari. Cantitățile de apă ce se vor acumula pe parcursul unei zile aici, vor depăși 15-20 de litrii pe metru pătrat.

„În zona Carpaților Orientali și Meridionali sunt așteptate precipitații mixte, iar la altitudini mari, predominant ninsori, în timp ce în restul zonei montane, adică în zona Carpaților Occidentali, va ploua. Vorbim, mai ales, de averse însoțite de descărcări electrice, iar ,izolat, cantitățile de apă ce se vor acumula pe parcursul a 24 de ore vor depăși 15-20 de litri pe metru pătrat, cu o probabilitate mai mare în zona montană”, mai spune Oana Catrina.

Luni, la orele amiezii, mercurul din termometre va urca până la temperatura de 22 de grade.

„Local și temporar, vântul va avea intensificări, cu viteze mai mari pe creste montane, în special în Munții Banatului și în Carpații Meridionali, unde la rafală sunt așteptate viteze care vor atinge și vor depăși 70-75 de km/oră. În orele amiezii vor fi temperaturi la scara întregii țări cuprinse, în general, între 10 și 22 de grade, minime între 0 și 10 grade Celsius”, precizează meteorologul.

Ziua de marți vine cu înnorări în majoritatea regiunilor, temporar ploi. Maxima acestei zile va atinge 19 grade Celsius.

„Ziua, mai ales în regiunile vestice, sud-vestice și parțial în cele centrale, iar noaptea, pe arii mai restrânse în restul zonelor. La munte, în special pe creste vor mai fi precipitații mixte, iar vântul va continua să prezinte intensificări în cea mai mare parte a țării, cu viteze mai mari în sudul Banatului și în zona înaltă. Maximele marți se vor încadra între 10 și 19 grade, în timp ce minimele vor fi cuprinse între 2 și 10 grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei”, mai spune meteorologul.

Miercuri, vremea se încălzește, urmând ca în această zi să se înregistreze valori termice mai ridicate decât cele specifice datei.

„În ziua de miercuri, contăm pe o încălzire a vremii, o încălzire ce va conduce la înregistrarea unor valori termice mai ridicate decât cele specifice datei, în regiunile intracarpatice, și apropiate de mediile multianuale în restul teritoriului. Cerul va fi variabil, vor fi înnorări trecătoare în prima parte a intervalului, în special în partea de nord și de nord- vest a teritoriului, însă doar cu totul izolat sunt așteptate ploi slabe. Local și temporar, vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, în continuare viteze mai mari urmând a se înregistra în zona munților Banatului și în Carpații Meridionali. Maximele vor fi cuprinse între 13 și 23 de grade, minime între -1 și 13 grade Celsius”, mai spune meteorologul Oana Catrina.