​Orașe Curate, campania itinerantă ECOTIC, dedicată colectării echipamentelor electrice și electronice uzate din mediul urban, face o nouă oprire, de această dată, în Hațeg.

Campania "Orașe Curate" poposește la HațegFoto: ecotic

În data de 13 aprilie, ECOTIC în parteneriat cu Primăria Orasului Hațeg si Rechoralex, încurajează cetățenii să predea corect spre reciclare deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE), urmând ca pentru predarea de deșeuri între 20 si 40kg să primească un tichet valoric de 10 lei, iar pentru deșeuri de peste 40 kg un tichet valoric de 20 de lei.

Punctul de colectare este la cortul amplasat în față "La Troița" Hațeg, deschis în intervalul orar 10:00- 18:00.

Totodată, locuitorii orașului Hațeg pot beneficia de un serviciu gratuit. Astfel, ridicarea deşeurilor de echipamente electrice şi electronice mari şi voluminoase se va face de la domiciliu, în baza unei programări prealabile la numărul de telefon 0746053075.

România, în calitate de țară membră a UE, are obligația să atingă o țintă de colectare de 45% a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) până în anul 2020. În acest sens, ECOTIC continuă eforturile de conștientizare în rândul populației.

"O asemenea campanie are un rol foarte important, cu atât mai mult cu cât informează locuitorii asupra colectării separate, și, implicit, le pune la dispoziție puncte de colectare. Practic, campania Orașe Curate aduce informația și punctele de colectare la ușa oamenilor", declara Pătruti Lorena, inspector Protectia Mediului Primăria Haţeg.

"Orașe Curate" este campania ECOTIC care urmărește acest obiectiv în mediul urban. Alături de autoritățile publice și de mediu locale, ECOTIC a informat și continuă să informeze locuitorii din zeci de orașe din toată țara asupra necesității colectării DEEE, punând la dispoziție puncte de colectare specializate.

În 2017 și 2018, ECOTIC a desfășurat peste 35 de campanii care au informat peste 400.000 de persoane.

Pentru mai multe detalii: www.ecotic.ro