​Un videoclip filmat la o grădină zoologică din Phucket, Tailanda, a devenit viral pe internet, atrăgând atenția activiștilor pentru drepturile animalelor. Imaginile prezintă un pui de elefant, denumit „Dumbo din viața reală” care a fost pus să danseze și să efectueze diverse trucuri pentru amuzamentul turiștilor. Mii de oameni au cerut deja ca puiul să fie eliberat, conform The Independent.

ElefantFoto: captura ecran

Puiul de elefant de la grădina zoologică este forțat să danseze, să meargă pe bicicletă, să picteze și să facă mai multe trucuri cu trompa și cu picioarele, fiind amenințat cu pedepse dacă nu execută cerințele stăpânilor. Animalul face parte din acest spectacol, care durează 20 de minute, de trei ori pe zi, iar în pauzele dintre reprezentații puiul este ținut în lanțuri. Starea de sănătate a animalului este foarte proastă, elefantul este scheletic din cauza faptului că nu este hrănit corespunzător, informează și dailymail.com

Amy Jones, reprezentanta grupului Moving Animals a spus: „Banii turiștilor sunt cei care fac ca acest animal să fie în continuare ținut în captivitate. Animalul își va petrece toată viața fiind forțat să facă același spectacol zi după zi.”

Activista a descris tratamentul la care este supus elefantul ca fiind „sfâșietor”. Un alt activist al grupului Moving Animals a declarat: „Am privit cum turiștii râdeau și făceau selfie-uri, în timp ce puiul de elefant stătea cu ochii închiși.”

A fost creată și o petiție care a fost semnată de mai mult de mai mult de 44.000 de ori.