Ministerul Mediului anunţă că, la puțin peste o oră de la deschiderea Programului Rabla pentru electrocasnice, au fost rezervate vouchere în valoare de peste 7,4 milioane de lei din bugetul total de 20 milioane de lei. Asta înseamnă aproximativ 40% din valoarea totală a fondurilor alocate programului. Ministerul Mediului precizează că sistemul Administrației Fondului pentru Mediu procesează aproximativ 100 de cereri pe minut.

Frigiderul plin -visul oricarui roman, adaptat la crizaFoto: USER UPLOADED

Prin Programul ”Rabla pentru electrocasnice”, românii vor primi vouchere pentru a înlocui electrocasnicele vechi. Voucherele sunt disponibile pentru frigidere, maşini de spălat şi aparate de aer condiţionat. Bugetul permite înlocuirea a 60.000 de aparate, iar voucherele au valori între 200 și 400 lei. Înscrierea în program se face pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu.

Valoarea voucherelor, aşa cum a fost anunţată de Ministerul Mediului, este următoarea: 200 lei pentru înlocuirea maşinii de spălat cu alta care are eficienţa energetică A++ sau 300 lei înlocuirea cu una de categorie A+++.

De asemenea, se decontează 300 lei pentru înlocuirea aparatului de aer condiţionat cu unul din categoria A+++ sau A++. Prin acelaşi program, se vor acorda 300 lei pentru frigidere A++ şi 400 lei pentru cele energetică A+++. Important de menţionat este că voucherele pot fi cumulate şi că, pentru a le accesa, consumatorii trebuie să predea aparatele electrocasnice vechi.

CITEŞTE ŞI Rabla pentru electrocasnice - S-a lansat programul prin care 60.000 de români pot primi vouchere pentru a înlocui electrocasnicele vechi