În București a început să ningă, vineri seara, în jurul orei 22.00, aceasta fiind prima ninsoare din sezonul rece. Vremea va deveni rece în majoritatea regiunilor în acest weekend, chiar deosebit de rece în estul şi sud-estul teritoriului, unde şi vântul va avea unele intensificări, iar valorile termice vor fi negative în cursul nopţilor şi al dimineţilor, a anunţat ANM.

Prima ninsoareFoto: Hotnews

Fenomenul nu i-a luat prin surpindere pe bucureșteni. Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, joi, o informare de răcire a vremii, valabilă în majoritatea regiunilor, începând din dimineaţa zilei de vineri şi până duminică la prânz.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 16 noiembrie, ora 5:00 – 18 noiembrie, ora 12:00, vremea va deveni rece în toată ţara, chiar deosebit de rece în estul şi sud-estul teritoriului, unde şi vântul va avea unele intensificări.

În capitală, vremea se va menține deosebit de rece până luni, 19 noiembrie, la ora 8:00.

Vremea va deveni rece în majoritatea regiunilor în acest weekend, chiar deosebit de rece în estul şi sud-estul teritoriului, unde şi vântul va avea unele intensificări, iar valorile termice vor fi negative în cursul nopţilor şi al dimineţilor, a anunţat Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), citată de Agerpres.

În zonele montane va ninge şi vor fi intensificări ale vântului îndeosebi pe creste, spulberând zăpada.

De asemenea, în regiunile estice, sudice şi centrale se vor semnala precipitaţii slabe, dar sub formă de ninsoare sau lapoviţă, mai ales în cursul zilei de vineri, 16 noiembrie, şi al nopţii de vineri spre sâmbătă (16/17 noiembrie).

Informarea de răcire a vremii emisă de ANM, valabilă în majoritatea regiunilor, a intrat în vigoare vineri dimineaţa, la ora 5:00, şi va fi valabilă până duminică, la ora 12:00.