Imagini spectaculoase cu un stol mare de grauri surprinse de un ranger în Parcul Național Munții Măcinului au fost postate, luni, pe pagina de Facebook a Romsilva. Păsările formează pe cer un adevărat „nor” dens, notează Mediafax.

Imagini spectaculoase cu un stol de grauriFoto: Captura video Facebook

Pe pagina de Facebook a Regiei Naționale a Pădurilor - Romsilva au fost postate imagini cu un stol mare de grauri, păsările fiind surprinse de un ranger în Parcul Național Munții Măcinului.

„Graurii sunt păsări din familia Sturnidae, originari din Europa, Asia și Africa. Au în jur de 20 de centimetri lungime și o greutate de circa 100 de grame. Penajul este închis la culoare. Sunt păsări solitare în general, trăiesc până la 20 de ani în libertate și se hrănesc cu insecte și fructe. Trăiesc în general în zonele de câmpie și sunt păsări ușor adaptabile”, scriu reprezentanții Romsilva pe Facebook.

Potrivit acestora, toamna sau atunci când este un prădător în preajmă, graurii se strâng în stoluri mari, un adevărat „nor” dens, cu o formă care se modifică permanent.

Parcul Național Munții Măcinului, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor - Romsilva, este situat în sud-estul țării și are o suprafață de 11.151 de hectare, cuprinzând Culmea Pricopanului și Munții Măcinului.

În parc se regăsesc aproape 1.900 de specii de plante, 72 fiind protejate ca specii rare sau vulnerabile și 27 fiind endemic pentru regiune. În interiorul parcului sunt amenajate 11 trasee turistice.