​Doi urși au fost accidentați, joi seara, pe Drumul Național 7 – Valea Oltului, după ce ar fi încercat să traverseze, la intrarea în localitatea Boița, din județul Sibiu. Unul dintre animale a murit. Nu au fost probleme de trafic și nicio persoană nu a fost rănită, potrivit Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Purtătorul de cuvânt al Poliției Sibiu, Elena Welter, a declarat că două mașini au lovit doi urși, la intrarea în localitatea Boița, iar unul dintre ei, acroșat de un autocar, a murit.

„Două autoturisme care circulau spre Sibiu au lovit doi urși care traversau partea carosabilă la intrarea în localitatea Boita. Unul dintre urși a fost lovit apoi de un autocar condus pe aceeași direcție, animalul decedând în urma impactului. Al doilea urs nu a fost depistat în zonă”, a spus Welter.

Potrivit acesteia, nu au existat persoane rănite, însă autovehiculele implicate au fost avariate, șoferilor fiindu-le eliberate autorizații de reparație.

Nu au fost probleme de trafic.

Un echipaj din cadrul Jandarmeriei Sibiu a asigurat protecția zonei până în momentul când animalul mort a fost ridicat de către reprezentanții unui fond privat de vânătoare.

Luna trecuta, trei pui de urs au fost ucişi de tren sâmbătă în localitatea Livezi, după ce în urmă cu câteva zile a fost semnată prezenţa unor exemplare asemănătoare în zona bisericii din sat, iar un urs care a ajuns pe Autostrada Sibiu – Orăștie a fost accidentat mortal de un șofer care conducea un TIR. Animalul a ricoșat, apoi, într-un autoturism.

În acest an, în Harghita, trenul a mai ucis doi pui de urs la Băile Tuşnad, fiind semnalate şi alte două cazuri - în zona Odorhei, respectiv Topliţa - în care un urşii au fost accidentaţi mortal de autoturisme.