webPR Campania ECOTIC „Orașe Curate” vizitează Bârladul

de     webPR.ro
Luni, 22 octombrie 2018, 12:17 Actualitate | Mediu


Orase Curate - Barlad
Foto: ecotic
Orașe Curate, campania itinerantă ECOTIC, dedicată colectării echipamentelor electrice și electronice uzate din mediul urban, face o nouă oprire, de această dată, în orașul Bârlad.

În perioada 22 – 26 octombrie 2018, ECOTIC în parteneriat cu Ministerul Mediului, Primaria Municipiului Barlad, Agentia pentru Protectia Mediului Vaslui, Garda Nationala de Mediu si Priscom Barlad încurajează cetățenii orașului să predea corect spre reciclare deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE), urmând ca pentru predarea unui deșeu de peste 10 de kg sau a unor deseuri de 10 kg cumulate să primească un premiu instant.

Centrele de colectare sunt amplasate după cum urmează:
  • Piața Mică (str. Epureanu, nr. 40) 
  • Centru – Florăria Trandafirul  
Programul este luni, miercuri și vineri intre orele 10:00 – 14:00.

Totodată, bârlădenii pot beneficia de un serviciu gratuit. Astfel, ridicarea deşeurilor de echipamente electrice şi electronice mari şi voluminoase se va face de la domiciliu, în perioada 22 - 26 octombrie, în baza unei programări prealabile la numărul de telefon 0751110552.


„Încercăm să sensibilizăm locuitorii orașului Bârlad asupra importanței colectării separate a deșeurilor reciclabile, prin activități de informare/conștientizare, încurajându-i să predea în mod selectiv deșeurile care pot fi reciclate, în special deșeuri de echipamente electrice și electronice”, afirmă Adrian Prisecaru, reprezentant al Priscom Bârlad. 

România, în calitate de țară membră a UE, are obligația să atingă o țintă de colectare de 45% a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) până în anul 2020. În acest sens, ECOTIC continuă eforturile de conștientizare în rândul populației.

„Orașe Curate” este campania ECOTIC care urmărește acest obiectiv în mediul urban. Alături de autoritățile publice și de mediu locale, ECOTIC a informat și continuă să informeze locuitorii din zeci de orașe din toată țara asupra necesității colectării DEEE, punând la dispoziție puncte de colectare specializate.

În 2017 și în prima parte a lui 2018, ECOTIC a desfășurat 31 de campanii care au informat aproximativ 320.000 de persoane. 

Pentru mai multe detalii: www.ecotic.ro

Despre ECOTIC

ECOTIC este prima organizație a producătorilor și importatorilor de echipamente electrice și electronice (EEE) din România, fondată în anul 2006, care pune la dispoziție gratuit recipienți pentru colectarea separată a deșeurilor de echipamente electronice de mici dimensiuni și baterii, precum și preluarea gratuită a echipamentelor voluminoase de la sediul firmei sau de la domiciliu. Pentru mai multe detalii transmiteti un e-mail la logistica@ecotic.ro 


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram..*.


419 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by