"România Reciclează" ajunge în Prahova

[P] Mănești și Lipănești reciclează pe 12 Octombrie

de     Smile Media
Joi, 11 octombrie 2018, 14:47 Actualitate | Mediu


Romania Recicleaza - Manesti si Lipanesti
Foto: Environ
Asociația Environ în parteneriat cu Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (SNRB), Primăria Mănești și Primăria Lipănești organizează, vineri, 12 octombrie, o campanie de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) și a bateriilor uzate.

Programul "România Reciclează" va ajunge pentru a doua oară în acest an în comunele Mănești și Lipănești din Prahova. 

Între orele 09.00 - 12.00, localnicii din Mănești vor putea preda echipamentele electrice și electronice vechi și acumulatorii portabili uzați. De la 13.00 la 16.00 , colectarea se mută în comuna Lipănești. Pentru echipamentele voluminoase (mașini de spălat, frigidere), locuitorii pot solicita telefonic sau prin e-mail (031.827.0000 sau logistica@environ.ro) ridicarea de acasă. 

Toți cei care vor preda minim 10 kg de deșeuri electrice sau 5 kg de baterii uzate la centrul de colectare special amenajat, vor fi premiați cu  tichete cadou, pornind de la 10 lei.

Programul "România Reciclează" își propune să crească gradul de informare și conștientizare al populației cu privire la necesitatea colectării selective a deșeurilor de echipamente electrice și electronice și a bateriilor uzate, pentru un mediu sănătos.

Potrivit prevederilor OUG nr.5/2015, autoritățile locale au obligația de a asigura colectarea DEEE-urilor provenite de la gospodăriile particulare prin centre fixe de colectare, puncte mobile de colectare (un centru la 50.000 de locuitori, dar nu mai puțin de un centru pe localitate) sau colectarea periodică cu operatori desemnați.

Programul a atins un nou record în Tulcea unde, au fost colectate 12 tone de deșeuri. Calendarul campaniei "România Reciclează" pentru luna octombrie  poate fi urmărit aici.

Autoritățile publice, primarii de localități mai mari sau mai mici, se pot înregistra în continuare în campania națională "România Reciclează". Programul se va derula până pe 30 noiembrie, iar înscrierile se fac prin e-mail (logistica@environ.ro)  sau direct prin telefon la numarul 031.827.0000.

Despre Environ

Asociația Environ este o organizație colectivă, non-guvernamentală și non-profit care instituie în România principiul european al răspunderii extinse a producătorului în domeniul deșeurilor de echipamente electrice și electronice, promovând activ de peste 10 ani conceptele de colectare selectivă, reciclare și economie circulară în țara noastră. Informații complete despre activitatea organizației sunt disponibile pe www.environ.ro.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram..*.


551 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by