Oamenii din ziua de astăzi înțeleg în mare parte faptul că plasticul nu este bun pentru planetă, însă puțini știu care sunt efectele dăunătoare ale bumbacului pentru mediu

HotNews.roFoto: Hotnews

În ziua de astăzi, unde moda rapidă a pus stăpânirea pe cumpărători, unde magazinele nu mai produc doar colecții sezoniere, ci scot pe piață linii noi în fiecare săptămână, cumpărăturile au potențialul să conducă la o dependență și mai mare din partea cumpărătorilor. Oamenii cumpără adesea haine de care nu au nevoie, doar pentru a urma ultimele tendințe, conformBBC.

Lucy Seigle, care este o jurnalistă care este specializată în probleme de mediu, iar în noul ei documentar Fashion’s Dirty Secrets, Seigle explorează impactul șocant asupra planetei pe care îl provoacă apetitul nostru de nesatisfăcut pentru haine ieftine. În ultima vreme s-au făcut afirmații conform cărora industria modei este una dintre cele 5 cele mai poluante industrii din lume.

Dacă ar fi să vorbim numai despre bumbac, în procesul de prelucrare al acestuia sunt folosite pesticide și vopsele toxice, acestea pe lângă numeroasele resurse naturale folosite, printre care apa, toate acestea având un impact negativ asupra mediului înconjurător.