Viețuitoarele din două aqua park-uri din Carolina de Nord au fost lăsate în calea uraganului Florence, după ce proprietarii au fost forțați de un ordin de evacuare să plece din zonele care vor fi afectate, potrivitReuters.

aqua parkFoto: YouTube

"Animalele fac parte din familia noastră", a declarat Danielle Bolton, purtătoarea de cuvânt al aqua park-ului Pine Knoll Shores, care a fost închis publicului marți. "Este foarte trist că trebuie să închidem neștiind exact ce se va întâmpla". Animalele "au fost hrănite cât s-a putut în ultimele zile", a spus Bolton.

La celelalte două aqua park-uri, cel din Fort Fisher care se află la aproximativ 20 de mile sud de Wilmington și la cel de pe insula Roanoke, angajații au făcut tot ce au putut pentru a proteja creaturile marine.

"Lucrătorii sunt foarte preocupați de ceea ce se va întâmpla și de ceea ce s-ar putea întâmpla. Înainte de a pleca, ei au făcut o serie de verificări și au pregătit cât mai bine cu putință a adăposturilor pentru animale. Unele dintre ele au fost mutate în părți mai sigure ale clădirii", a declarat Robin Nalepa, purtător de cuvânt al aqua park-ului din Carolina de Nord, care găzduiește în special pește, rechini, reptile și broaște țestoase.

"Oficialii de la aqua park-ul de pe insula Roanoke au decis sa păstreze un echipaj de patru persoane la fabrica in timpul furtunii, chiar dacă locuitorii din zona au fost obligați șă plece", a declarat purtatorul de cuvant al Brian Postelle.