Actualizat acum

webPR Campania ECOTIC „Orașe Curate” ajunge în Rădăuți

de     webPR.ro
Luni, 10 septembrie 2018, 11:28 Actualitate | Mediu


Campania ECOTIC "Orase Curate" in Radauti
Foto: ecotic
Orașe Curate, campania itinerantă ECOTIC, dedicată colectării echipamentelor electrice și electronice uzate din mediul urban, face o nouă oprire, de această dată, în orașul Rădăuți.

În perioada 10 – 28 septembrie 2018, ECOTIC în parteneriat cu Ministerul Mediului, Primăria Municipiului Rădăuți și Servicii Comunale Rădăuți, încurajează cetățenii orașului să predea corect spre reciclare deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE), urmând ca pentru predarea unui deșeu de minim 10 kg cumulate să primească un premiu instant.

Centrul de colectare este amplasat pe strada 1 Mai nr. 4-6, fiind deschis de luni până vineri, între orele 08:00 – 15:00. 

Totodată, rădăuțenii pot beneficia de un serviciu gratuit. Astfel, ridicarea deşeurilor de echipamente electrice şi electronice voluminoase se va face de la domiciliu, în baza unei programări prealabile la numerele de telefon 0230/563 495 sau 0230/ 563 496. 


Campania „Orașe Curate” este bine-venita in Municipiul Rădăuți. Misiunea ei de a constientiza publicul larg asupra importanței predării în mod corect a deșeurilor electrice si electronice, este dublată de asigurarea serviciului de preluare DEEE de mari dimensiuni de la domiciliul cetățenilor.” declară domnul Sorin Zvolinschi - Responsabil de Mediu din cadrul Servicii Comunale Rădăuți.  

România, în calitate de țară membră a UE, are obligația să atingă o țintă de colectare de 45% a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) până în anul 2020. În acest sens, ECOTIC continuă eforturile de conștientizare în rândul populației.  

„Orașe Curate” este campania ECOTIC care urmărește acest obiectiv în mediul urban. Alături de autoritățile publice și de mediu locale, ECOTIC a informat și continuă să informeze locuitorii din zeci de orașe din toată țara asupra necesității colectării DEEE, punând la dispoziție puncte de colectare specializate. 

În 2017 și în prima parte a lui 2018, ECOTIC a desfășurat 31 de campanii care au informat aproximativ 320.000 de persoane. 

Pentru mai multe detalii: www.ecotic.ro
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.


488 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by