Toamna a venit doar din punct de vedere calendaristic. În realitate, temperaturile vor indica zilele acestea o vară veritabilă, chiar caniculară în sudul României, unde se vor înregistra, sâmbătă și duminică, 35 – 36 de grade Celsius, relatează Mediafax.

Toamna meaFoto: USER UPLOADED

„Toamna începe cu o vreme deosebit de caldă, chiar caniculară în partea de sud a țării, unde sâmbătă și duminică așteptăm 35 – 36 de grade Celsius. De luni, însă, așteptăm ca temperaturile să scadă ușor, în primă fază în partea de vest a țării, unde instabilitatea atmosferică va fi mai accentuată și se așteaptă intensificări ale vântului, descărcări electrice și averse”, a precizat, pentru MEDIAFAX, Mihai Huștiu, meteorolog de serviciu în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Potrivit reprezentantului ANM, temperaturile se vor încadra de miercuri în limitele normale pentru această perioadă.

„De marți și miercuri, scăderea temperaturilor va fi resimțită și în partea de sud, sud-est, spre 29 – 30 de grade Celsius. Practic, de miercuri se revine la temperaturi normale pentru această perioadă”, mai spune Mihai Huștiu.

Potrivit acestuia, în ultimii ani, lunile septembrie sunt mai mult luni de vară decât de toamnă.

„În ceea ce privește zilele acestea, cu temperaturi caniculare, vreau să precizez că nu este o situație specială. În ultimii ani, septembrie păstrează caracterisitici de vară, cel puțin în primele două decade, iar anul acesta nu face excepție”, a conchis specialistul ANM.