webPR Campaniile ECOTIC „Orașe Curate” și „Comune Curate” poposesc în județul Argeș

de     webPR.ro
Luni, 13 august 2018, 12:34 Actualitate | Mediu


Campania Orase curate
Foto: ecotic
Orașe Curate, campania itinerantă ECOTIC, dedicată colectării echipamentelor electrice și electronice uzate din mediul urban, și Comune Curate, campanie dedicată mediului rural, poposesc în județul Argeș.

În perioada 10 – 21 august 2018, ECOTIC în parteneriat cu Ministerul Mediului, Consiliul județean Argeș și A.D.I. Servsal Argeș, încurajează cetățenii din județul Argeș să predea corect spre reciclare deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE), urmând ca pentru predarea unui deșeu de peste 35 kg, să primească un tichet cadou în valoare de 20 de lei, iar pentru deșeurile între 20 kg și 35 kg, un tichet de 10 lei. Deșeurile între 5 kg și 20 kg vor fi înscrise în mod automat la tombolă, putând câștiga premii atractive constând în tichete cadou în valoare de 50 lei fiecare. 

Centrele de colectare sunt amplasate la sediile Primăriilor din orașele și comunele participante. Programul acestora este următorul: 
  • Bradu, Albota, Săpata (10 august - 9:00 – 16:00) 
  • Oarja, Căteasca, Rătești (13 august -9:00 – 16:00) 
  • Moșoaia, Poiana Lacului, Vedea (14 august -9:00 – 16:00) 
  • Ștefănești, Călinești (21 august -9:00 – 16:00) 
„Încercăm să sensibilizăm locuitorii județului Argeș asupra importanței colectării separate a deșeurilor reciclabile, prin activități de informare/conștientizare, încurajându-i să predea în mod selectiv deșeurile care pot fi reciclate, în special deșeuri de echipamente electrice și electronice” declară Gabriel Moiceanu, Director Executiv A.D.I. Servsal Argeș. 

România, în calitate de țară membră a UE, are obligația să atingă o țintă de colectare de 45% a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) până în anul 2020. În acest sens, ECOTIC continuă eforturile de conștientizare în rândul populației. 

„Orașe Curate” este campania ECOTIC care urmărește acest obiectiv în mediul urban, în timp ce campania „Comune Curate” se adresează publicului din mediul rural. Alături de autoritățile publice și de mediu locale, ECOTIC a informat și continuă să informeze locuitorii din zeci de orașe și comune din toată țara asupra necesității colectării DEEE, punând la dispoziție puncte de colectare specializate. 

În 2017 și în prima parte a lui 2018, ECOTIC a desfășurat 31 de campanii care au informat aproximativ 320.000 de persoane și au dus la colectarea a 50 de tone DEEE. 

Pentru mai multe detalii accesați www.ecotic.ro

Despre ECOTIC: 
ECOTIC este prima organizație a producătorilor și importatorilor de echipamente electrice și electronice (EEE) din România, fondată în anul 2006, care pune la dispoziție gratuit recipienți pentru colectarea separată a deșeurilor de echipamente electronice de mici dimensiuni și baterii, precum și preluarea gratuită a echipamentelor voluminoase de la sediul firmei sau de la domiciliu. Pentru mai multe detalii transmiteti un e-mail la logistica@ecotic.ro


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram..*.


440 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by