Pata de poluare de pe râul Sabar a fost stopata în aval de localitatea Crângurile, la 5 km de varsarea Sabarului în Argeş. Potrivit Agentiei Nationale Apele Romane, la aceasta ora, nu se mai observa irizaţii de produs petrolier în aval de ultimul baraj montat (localitatea Crângurile).

Responsabilii Direcţiei Apelor Argeş-Vedea - supravegheaza zona unde au fost montate 10 baraje flotante, cu ajutorul carora a fost colectat produsul petrolier deversat. Depoluarea a fost dificila din cauza debitului foarte mic al râului Sabar şi a porţiunilor de gheaţa. S-au efectuat operaţiuni de vidanjare şi curaţare a malurilor, iar, pe timpul nopţii, au fost montate grupuri electrogene pentru monitorizarea fenomenului.

Amenda aplicata de Garda de Mediu poluatorului Petrom a fost de 80.000 de lei pentru neglijenţa faţa de resursa de apa şi neanunţarea la timp a poluarii.

O cantitate de 400 de litri de petrol au fost deversata, luni dimineata, in raul Sabar din judetul Arges. Poluarea a cuprins o suprafata de 15 km si o latime de 1 m.