Orașe Curate, campania itinerantă ECOTIC, dedicată colectării echipamentelor electrice și electronice uzate din mediul urban, face o nouă oprire, de această dată, în orașul Piatra Neamț.

Orase curateFoto: ecotic

În perioada 9 – 27 iulie 2018, ECOTIC în parteneriat cu Ministerului Mediului, APM Neamț, Primăria Municipului Piatra Neamț și Brantner Servicii Ecologice, încurajează cetățenii orașului Piatra Neamț să predea corect spre reciclare deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE), urmând ca pentru predarea unui deșeu de minim 5kg cumulate, să primească un premiu instant.

Centrele de colectare sunt amplasate după cum urmează:

  •    Centrul de colectare Dămănești, Str. Valea Albă, Jud. Neamț, program: Luni, Miercuri și Vineri, orele 08 -16
  •    Centrul de colectare Mărăței, Str. Mărăței, Jud. Neamț, program: Marți și Joi, orele 08 -16
  •    Str. Gheorghe Doja, FN, Cartier Vanatori, Jud. Neamt, program: Luni – Vineri, orele 08 - 16

Punctele de colectare sunt deschise cu titlu permanent și în afara campaniei.

Totodată, locuitorii din Piatra Neamț pot beneficia de un serviciu gratuit. Astfel, ridicarea deşeurilor de echipamente electrice şi electronice mari şi voluminoase se va face de la domiciliu, în perioada 16 – 27 iulie, în baza unei programări prealabile la numărul de telefon 0233 22 19 22.

„Campania Orașe Curate are un rol foarte important, acela de a informa locuitorii din mediul urban asupra importanței de a colecta separat, în special a deșeurilor electrice și electronice, și de a pune la dispoziție puncte de colectare sau a le promova pe cele deja existente” declară Florin Catz, coordonator zonal ECOTIC.

România, în calitate de țară membră a UE, are obligația să atingă o țintă de colectare de 45% a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) până în anul 2020. În acest sens, ECOTIC continuă eforturile de conștientizare în rândul populației.

„Orașe Curate” este campania ECOTIC care urmărește acest obiectiv în mediul urban. Alături de autoritățile publice și de mediu locale, ECOTIC a informat și continuă să informeze locuitorii din zeci de orașe din toată țara asupra necesității colectării DEEE, punând la dispoziție puncte de colectare specializate.

În 2017 și în prima parte a lui 2018, ECOTIC a desfășurat 31 de campanii care au informat aproximativ 320.000 de persoane și au dus la colectarea a 50 de tone DEEE.

Pentru mai multe detalii: www.ecotic.ro.

Despre ECOTIC:

ECOTIC este prima organizație a producătorilor și importatorilor de echipamente electrice și electronice (EEE) din România, fondată în anul 2006, care pune la dispoziție gratuit recipienți pentru colectarea separată a deșeurilor de echipamente electronice de mici dimensiuni și baterii, precum și preluarea gratuită a echipamentelor voluminoase de la sediul firmei sau de la domiciliu. Pentru mai multe detalii transmiteti un e-mail la logistica@ecotic.ro