O cantitate de 400 de litri de petrol au fost deversata, luni dimineata, in raul Sabar din judetul Arges, anunta Agentia Nationala "Apele Romane" (ANAR). Sursa poluarii este societatea Petrom SA – Parc 22 Leordeni, care va plati o amenda de cel putin 80.000 de lei. Poluarea se intinde pe o lungime de 15 km si o latime de 1 m.

"In jurul orei 7:00, pe raul Sabar in localitatea Leordeni, judetul Arges, s-a produs o poluare accidentala cu produs petrolier, ca urmare a deversarii in raul Sabar circa 500 de litri apa sarata si 400 litri de petrol.

Cauza poluarii este avarierea conductei de transport apa sarata si petrol apartinand SC Petrom SA – Parc 22 Leordeni", informeaza ANAR. Pentru stoparea poluarii, echipele SC Petrom S.A. si ANAR au construit 10 baraje de paie si materiale absorbante zona localitatii Crangurile. "In conformitate cu Legea Apelor nr. 107/96 cu modificari si completarile ulterioare, SC Petrom SA, va fi amendata de Directia Apelor Arges Vedea, cu minim 80 000 RON", se arata intr-un comunicat transmis de Agentie.

Pana la aceasta ora, au fost prelevate probe de apa si au fost avertizate localitatile Leordeni (Arges), Crangurile, Gura Foii si Gaiesti (Dambovita), interzicandu-se adaparea animalelor.