Deputatul Nicuşor Dan acuză Primăria Capitalei că ar fi dat recent un aviz pentru defrişarea mai multor copaci din Parcul Tineretului, pentru construirea unor blocuri. Primăria Capitalei spune că nu este vorba de Parcul Tineretului, dar admite că a dat aviz pentru tăierea a 64 de arbori în zonă.

Nicusor DanFoto: Hotnews

”Primăria Capitalei devine complice cu samsarii imobiliarii care se luptă pentru distrugerea spațiilor verzi care au mai rămas în Capitală. Direcția de Mediu din Primăria Capitalei a dat recent un aviz de defrișare pentru un teren din Parcul Tineretului, teren pe care se vor ridica în curând blocuri de 14 etaje. Este vorba despre un hectar din parcul Tineretului, de pe care a început deja defrișarea copacilor, deși pe rolul Tribunalului Municipiului București se află două dosare pentru salvarea acestui spațiu verde”, a precizat, joi, deputatul Nicușor Dan, citat de mediafax.

Acesta mai susține că Asociația Salvați Bucureștiul și Eco-Civica vor face plângeri penale pentru abuz în serviciu Primarului General Gabriela Firea și directorului Direcției de Mediu din Primăria Capitalei.

Reprezentanții primăriei neagă toate aceste acuzații declarând că defrișarea copacilor s-a făcut în deplină legalitate.

”Primăria Municipiului București a emis un aviz de defrișare în deplină legalitate. Terenul în cauză nu face parte din Parcul Tineretului, este proprietate privată și nu este încadrat ca spațiu verde. În spațiul public au circulat informații eronate sau insuficient documentate și au fost atribuite Primăriei Capitalei etichete pe care le respingem ferm”, se arată într-un comunicat, transmis, joi, de Primăria Capitalei.

Potrivit sursei citate, Direcția de Mediu i-a solicitat proprietarului terenului de unde s-au defrișat 64 de arbori să achiziționeze 640 de copaci.