​COMUNE CURATE, campania itinerantă ECOTIC dedicată colectării echipamentelor electrice și electronice uzate din mediul rural, ajunge, în perioada 21 – 25 mai 2018, în comuna Popricani din județul Iași.

Orase curate - PopricaniFoto: ecotic

În parteneriat cu Primăriei Popricani, ADIS Iași, APM Iași și Ecorec Recycling, ECOTIC încurajează locuitorii din Popricani să predea corect spre reciclare deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE).

Astfel, în perioada campaniei, orice locuitor din Popricani care va preda un deșeu de minim 5kg cumulate la punctele de colectare special amenajate, va primi un premiu instant.

Punctul de colectare este în clădirea de lângă Baza Sportivă, program 08:00 – 16:00.

Pentru ridicarea deşeurilor de echipamente electrice şi electronice mari şi voluminoase, se poate suna la numărul de telefon 0747 412 240. O echipă ECOREC se va deplasa şi va ridica DEEE de la domiciliu, în data de 25 mai 2018.

România are obligația de a atinge o țintă de colectare de 45% a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE). În acest context, ECOTIC continuă eforturile de conștientizare în rândul populației în vederea predării DEEE la punctele de colectare specializate.

Astfel, începând cu luna aprilie 2018, campania de tradiție a ECOTIC, „Orașe Curate”, campanie care urmărește obiectivul de conștientizare în mediul urban, a dezvoltat o componentă dedicată mediului rural, sub denumirea de COMUNE CURATE. Alături de autoritățile publice și de mediu locale, ECOTIC a informat locuitorii din comune și zone rurale din toată țara asupra necesității colectării DEEE și a pus la dispoziție puncte de colectare unde aceste deșeuri pot fi aduse și predate spre reciclare.

Pentru mai multe detalii: www.ecotic.ro.

Despre ECOTIC:

ECOTIC este prima organizație a producătorilor și importatorilor de echipamente electrice și electronice (EEE) din România, fondată în anul 2006, care pune la dispoziție gratuit recipienți pentru colectarea separată a deșeurilor de echipamente electronice de mici dimensiuni și baterii, precum și preluarea gratuită a echipamentelor voluminoase de la sediul firmei sau de la domiciliu. Pentru mai multe detalii transmiteti un e-mail la logistica@ecotic.ro