Meteorologii au emis, miercuri, mai multe atenționări de tip nowcasting de intensificări ale vântului, care în zonele de munte vor atinge la rafale 110 kilometri pe oră.

VantFoto: AGERPRES

Județele Sibiu, Brașov, Alba, Covasna, Harghita sunt sub atenționare de intensificări ale vântului cu rafale ce vor depăși local 60-70 de kilometri pe oră, până la ora 14.00.

Totodată, în zona de munte a județului Sibiu viteza vântului va atinge și 100 kilometri.

Județele Cluj, Bistrița-Năsăud, Maramureș sunt sub atenționare de intensificări ale vântului care la rafală vor atinge 90...100 de kilometri pe oră, până la ora 15.00.

De asemenea, în zona de munte a județelor Argeș, Prahova și Dâmbovița, vântul va atinge viteze cuprinse între 90 și 110 kilometri pe ore. Atenționarea este valabilă până la ora 15.00.

Pe parcursul zilei de miercuri 16 mai, îndeosebi în vestul și nord-vestul țării, precum și în zonele montane și submontane vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse care vor avea și caracter torențial, intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot lua aspect de vijelie și pe spații mici căderi de grindină.

Cantitățile de apă înregistrate prin acumulare sau în intervale scurte de timp vor depăși local 15...25 l/mp și izolat 35 l/mp.