Peste 40% din consumul de plastic din România îl reprezintă ambalajele de unică folosință, ambalaje pe care le folosim pentru câteva minute și care mai apoi rămân în urma noastră și poluează pentru mii de ani. Poluarea cu plastic este o problemă globală care ne privește pe toți.

BiodeckFoto: Prodplast

Biodeck este primul brand românesc care oferă publicului ambalaje sustenabile, produse integral din planteși care sunt100% biodegradabile și compostabile. În felul acesta alternativa la plasticul de unică folosință ajunge să fie disponibilă și în România.

Misiunea Biodeck este să schimbe radical industria ambalajelor de unică folosință din România, oferind publicului pungi, saci, pahare, caserole, farfurii sau tacâmuri, toate 100% biodegradabile și făcute din plante. Unele lucruri merită să reziste 1000 de ani, plasticul nu.

„Ne adresăm marilor lanțuri comerciale, restaurantelor, festivalurilor și tuturor comercianților care pun pe piață plastic de unică folosință. Vrem să extindem fabrica și să construim în România cea mai mare fabrică de produse biodegradabile din Europa Centrală și de Est. România poate să devină un model pentru restul țărilor din regiune”, consideră Tudor Georgescu, co-fondator Biodeck.

Produsele Biodeck sunt făcute integral din plante, din amidon de porumb sau trestie de zahăr, folosind o tehnologie avansată și un proces de producție cu emisii de carbon cu 80% mai scăzute față de produsele din plastic. Sunt singurele produse care se biodegradează alături de resturi alimentare, sunt certificate la nivel european și respectă directivele Uniunii Europene cu privire la compostabilitate (EN 13432).

Începând cu 1 iulie 2018 pungile din plastic foarte subțire de la casele de marcat vor fi interzise ca urmare a directivelor Uniunii Europene. Biodeck oferă pungi biodegradabile și compostabile, acestea fiind scutite de taxa de mediu.

Într-o lume orientată tot mai mult spre consum, e important să facem alegerile corecte. E suficient să facem o alegere simplă, cum ar fi să ne bem cafeaua dintr-un pahar biodegradabil în locul unuia din plastic. E un gest mărunt, dar care are un impact enorm asupra mediului și asupra comunităților din care facem parte.

Cu acționariat 100% românesc, Biodeck (www.biodeck.ro) este divizia de produse bio a companiei Prodplast, companie înființată în anul 1957.