Dunărea va înregistra un debit sub media lunilor aprilie şi mai în următoarea săptămână, anunță hidrologii

de V.M.     HotNews.ro
Luni, 30 aprilie 2018, 15:59 Actualitate | Mediu


fluviul Dunarea
Foto: USER UPLOADED
Debitul fluviului Dunărea, la intrarea în ţară, va fi în scădere în următoarea săptămână, până la 6.800 mc/s, valoare sub media multianuală atât a lunii aprilie, cât şi a lunii mai, reiese din prognoza Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), citată de Agerpres.

Potrivit hidrologilor, deşi se estimează că, în aval de Porţile de Fier, debitele vor fi în scădere, în primele şase zile ale intervalului se va depăşi Faza I de apărare la staţiile hidrometrice Isaccea, în timp ce la staţiile hidrometrice Tulcea aceleaşi depăşiri se vor consemna în primele trei zile din perioada analizată.

În ansamblu, până pe data de 6 mai, ora 7:00, debitul Dunării la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi în scădere până la valoarea de 6.800 mc/s, situându-se sub mediile multianuale ale lunilor aprilie (7.900 mc/s), respectiv mai (7.250 mc/s), cu excepţia primei zile din luna mai.

Cât priveşte prognoza medie durată pe râuri pentru perioada 30 aprilie, ora 7:00 - 6 mai, ora 7:00, hidrologii estimează că, în prima parte a intervalului, debitele medii zilnice vor fi, în general, în scădere, mai puţin pe unele râuri din sud-vestul şi sudul ţării, unde vor fi relativ staţionare.

În partea a doua a intervalului, debitele vor fi relativ staţionare pe majoritatea râurilor.

Conform INHGA, pe toată durata intervalului de prognoză sunt posibile creşteri de niveluri şi debite pe unele râuri mici din jumătatea de vest a ţării, din cauza precipitaţiilor sub formă de aversă prognozate.


Citeste mai multe despre   
170 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version