webPR Campania ECOTIC „Orașe Curate” își continuă traseul din 2018 în Câmpia Turzii și Sighetul Marmației

de N.A.     webPR.ro
Luni, 23 aprilie 2018, 13:17 Actualitate | Mediu


Campania Orase curate
Foto: ecotic
Orașe Curate, campania itinerantă ECOTIC, dedicată colectării echipamentelor electrice și electronice uzate din mediul urban, își continuă traseul în 2018. După 29 de campanii care au informat aproximativ 300.000 de persoane și au dus la colectarea a 50 de tone DEEE (deșeuri de echipamente electrice și electronice) în 2017, în perioada 23-27 aprilie 2018,  campania „Orașe Curate” are loc în Câmpia Turzii și Sighetul Marmației.  

După cum se știe, România are obligația de a atinge o țintă de colectare de 45% a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE). În acest context, ECOTIC continuă eforturile de conștientizare în rândul populației în vederea predării DEEE la punctele de colectare specializate.

„Orașe Curate” este campania ECOTIC care urmărește acest obiectiv în mediul urban. Alături de autoritățile publice și de mediu locale, ECOTIC informează locuitorii din zeci de orașe din toată țara asupra necesității colectării DEEE și pune la dispoziție puncte de colectare unde aceste deșeuri pot fi aduse și predate spre reciclare.

În 2018, campania continua în Câmpia Turzii și Sighetul Marmației, cu sprijinul Ministerului Mediului, Primăriei Câmpia Turzii, Primăriei Sighetul Marmației, Companiei de Salubritate Câmpia Turzii și Herodot Group. Între 23-27 aprilie 2018, locuitorii din Câmpia Turzii și Sighetul Marmației sunt încurajați să predea corect spre reciclare deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE).

Astfel, în perioada campaniei, orice locuitor din Câmpia Turzii și Sighetul Marmației care va preda un deșeu de minim 5kg cumulate la centrele de colectare special amenajate, va primi un premiu instant.
Centrele de colectare sunt amplasate după cum urmează:
Câmpia Turzii: Strada Piața Unirii nr. 16C – Platforma Târg
Programul de colectare este de luni până vineri, între orele 10:00 – 16:00.
Sighetul Marmației: Strada Pescarilor nr.10
Programul de colectare este de luni până vineri, între orele 08:00 – 15:00.

Pentru ridicarea deşeurilor de echipamente electrice şi electronice mari şi voluminoase, se poate suna la numărul de telefon 0264 365 770 (Câmpia Turzii) și 0262 310 252 (Sighetul Marmației). O echipă se va deplasa şi va ridica DEEE de la domiciliu.


Campaniile din Câmpia Turzii și Sighetul Marmației continuă, în anul 2018, programul național „Orașe Curate”, un program itinerant al Organizației ECOTIC, dedicat colectării DEEE în mediul urban.
Pentru mai multe detalii: www.ecotic.ro.

Despre ECOTIC:

ECOTIC este o organizație colectivă nonprofit care gestionează deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) în numele a peste 600 de producători și importatori afiliați. ECOTIC asigură și supervizează întregul proces de preluare, transport, dezmembrare și reciclare astfel încât, la final, DEEE să nu mai reprezinte un pericol. Peste 113.000 tone DEEE au fost gestionate în sistemul ECOTIC, în cei 11 ani de activitate. Mai multe detalii gasiți pe www.ecotic.ro, pe pagina de Facebook dedicată Organizației ECOTIC, precum și pe pagina LinkedIn a Organizatiei ECOTIC.

374 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version