Orașe Curate, campania itinerantă ECOTIC, dedicată colectării echipamentelor electrice și electronice uzate din mediul urban, își continuă traseul în 2018. După 29 de campanii care au informat aproximativ 300.000 de persoane și au dus la colectarea a 50 de tone DEEE (deșeuri de echipamente electrice și electronice) în 2017, în perioada 16-21 aprilie 2018, campania „Orașe Curate” are loc în Mogoșoaia.

După cum se știe, România are obligația de a atinge o țintă de colectare de 45% a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE). În acest context, ECOTIC continuă eforturile de conștientizare în rândul populației în vederea predării DEEE la punctele de colectare specializate.

„Orașe Curate” este campania ECOTIC care urmărește acest obiectiv în mediul urban. Alături de autoritățile publice și de mediu locale, ECOTIC informează locuitorii din zeci de orașe din toată țara asupra necesității colectării DEEE și pune la dispoziție puncte de colectare unde aceste deșeuri pot fi aduse și predate spre reciclare.

În 2018, campania continua în Mogoșoaia, cu sprijinul Ministerului Mediului, Primăriei Mogoșoaia și SC Colectare Deșeuri Mogoșoaia SRL. Între 16-21 aprilie 2018, locuitorii din Mogoșoaia sunt încurajați să predea corect spre reciclare deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE).

Astfel, în perioada campaniei, orice locuitor din Mogoșoaia care va preda un deșeu de minim 5kg cumulate la punctul de colectare din Strada Intrarea Agricultori nr. 2, va primi un premiu instant. Programul de colectare este de luni până vineri, între orele 9:00 – 16:00.

Pentru ridicarea deşeurilor de echipamente electrice şi electronice mari şi voluminoase, se poate suna la numărul de telefon 021 351 66 92. O echipă se va deplasa şi va ridica DEEE de la domiciliu.

Campania din Mogoșoaia continuă, în anul 2018, programul național „Orașe Curate”, un program itinerant al Organizației ECOTIC, dedicat colectării DEEE în mediul urban.

Pentru mai multe detalii: www.ecotic.ro.

Despre ECOTIC:

ECOTIC este o organizație colectivă nonprofit care gestionează deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) în numele a peste 600 de producători și importatori afiliați. ECOTIC asigură și supervizează întregul proces de preluare, transport, dezmembrare și reciclare astfel încât, la final, DEEE să nu mai reprezinte un pericol. Peste 113.000 tone DEEE au fost gestionate în sistemul ECOTIC, în cei 10 ani de activitate. Mai multe detalii gasiți pe www.ecotic.ro, pe pagina de Facebook dedicată Organizației ECOTIC, precum și pe pagina LinkedIn a Organizatiei ECOTIC.