webPR Campania ECOTIC „Orașe Curate” continuă la Drobeta Turnu Severin

de N.A.     webPR.ro
Luni, 2 aprilie 2018, 15:54 Actualitate | Mediu


KV DTS 2
Foto: ecotic
Orașe Curate, campania itinerantă ECOTIC, dedicată colectării echipamentelor electrice și electronice uzate din mediul urban, își continuă traseul în 2018. După 29 de campanii care au informat aproximativ 300.000 de persoane și au dus la colectarea a 50 de tone DEEE (deșeuri de echipamente electrice și electronice) în 2017, campania a continuat în acest an în Galați, Brăila și Motru. În perioada 2-6 aprilie 2018,  campania „Orașe Curate” are loc în Drobeta Turnu Severin. 

Așa cum se știe, România are obligația de a atinge o țintă de colectare de 45% a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE). În acest context, ECOTIC continuă eforturile de conștientizare în rândul populației în vederea predării DEEE la punctele de colectare specializate.

„Orașe Curate” este campania ECOTIC care urmărește acest obiectiv în mediul urban. Alături de autoritățile publice și de mediu locale, ECOTIC informează locuitorii din zeci de orașe din toată țara asupra necesității colectării DEEE și pune la dispoziție puncte de colectare unde aceste deșeuri pot fi aduse și predate spre reciclare.

În 2018, campania continuă în Drobeta Turnu Severin, cu sprijinul Ministerului Mediului, Primăriei Drobeta Turnu Severin, Agenției Naționale pentru Protecția Mediului Mehedinți, Gărzii de Mediu și Brantner Servicii Ecologice. Între 2-6 aprilie 2018, locuitorii orașul Drobeta Turnu Severin sunt încurajați să predea corect spre reciclare deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE).

Astfel, în perioada campaniei, orice locuitor din Drobeta Turnu Severin care va preda un deșeu de minim 3kg cumulate la centrul de colectare din Strada Constructorilor nr. 4bis, va primi un premiu instant. Programul de colectare este de luni până vineri, între orele 8:00 – 16:30.
Pentru colectarea de la domiciliu a echipamentelor voluminoase, puteți suna la dispeceratul Brantner: 0252.333.363.

Campania din Drobeta Turnu Severin continuă, în anul 2018, programul național „Orașe Curate”, un program itinerant al Organizației ECOTIC, dedicat colectării DEEE în mediul urban.
Pentru mai multe detalii: www.ecotic.ro.

Despre ECOTIC:

ECOTIC este o organizație colectivă nonprofit care gestionează deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) în numele a peste 600 de producători și importatori afiliați. ECOTIC asigură și supervizează întregul proces de preluare, transport, dezmembrare și reciclare astfel încât, la final, DEEE să nu mai reprezinte un pericol. Peste 113.000 tone DEEE au fost gestionate în sistemul ECOTIC, în cei 11 ani de activitate. Mai multe detalii gasiți pe www.ecotic.ro, pe pagina de Facebook dedicată Organizației ECOTIC, precum și pe pagina LinkedIn a Organizatiei ECOTIC.

425 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version