Meteorologii eu emis, miercuri, mai multe avertizari de Cod galben si portocaliu de vreme deosebit de rece si ninsori. Prima avertizare de Cod Portocaliu intra in vigoare astazi, ora 14.00. Vor fi afectate centrul si sud-estul tarii, precum si in zona Carpatilor Meridionali si de Curbura.

harta ninsori si vreme receFoto: ANM

Astazi, la ora 14.00, intra in vigoare o prima avertizare de Cod portocaliu de vreme deosebit de rece, ninsori moderate si polei, valabila pana joi, ora 15.00. Astfel, valorile termice vor fi cu peste 10 grade mai scazute decat mediile climatologice ale perioadei in cea mai mare parte a tarii

In dupa-amiaza si seara zilei de miercuri (21 martie) se vor semnala precipitatii predominant sub forma de ninsoare cu depunere de strat de zapada pe arii mai extinse in centrul si sud-estul tarii, precum si in zona Carpatilor Meridionali si de Curbura. In prima parte a zilei de joi (22 martie) in sud-vestul si sudul extrem al teritoriului aria ninsorilor se va extinde, iar vantul va fi in intensificare.

La inceputul intervalului, in sudul Munteniei si in Dobrogea vor fi si precipitatii mixte, favorizand formarea de polei sau ghetus.

De asemenea, astazi, la ora 15.00 intra in vigoare o avertizare de Cod galben de ninsori insemnate cantitativ, intensificari ale vantului, vreme deosebit de rece, pentru judetele Timisoara, Hunedoara, Gorj, Valcea, Alba, Sibiu, Brasov, Covasna, Bacau, Vaslui, Vrancea, Galati, Constanta.

Aici ninsorile vor fi in extindere dinspre sud-vest si in intensificare, se va depune strat nou de zapada, local consistent, iar temporar vantul va avea intensificari in medie cu

45-55 km/h, astfel ca vor fi intervale de timp cu ninsoare viscolita si spulberata.

In sudul si in estul Dobrogei precipitatiile vor fi mixte si se va depune polei.

Vremea se va mentine deosebit de rece pana la sfarsitul saptamanii, cu precadere in jumatatea de sud-est, unde intensificarile temporare ale vantului vor amplifica senzatia de frig.

Incepand de joi, ora 23.00, pana vineri la ora 15.00, judetele Caras-Severin, Mehedinti, Dolj, Olt, Arges, Dambovita, Teleorman, Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Braila, Tulcea, Buzau, Prahova, Ilfov si Municipiul Bucuresti, se afla sub avertizare de Cod Portocaliu de ninsoare abundeneta, strat de zapada consitent, temporar viscol si vizibilitate scazuta.